Novinky a zajímavosti ve světě Third Party figurek

Novinky a zajímavosti ve světě Third Party figurek

Už posledně jsme se dostali k tzv. Third Party figurkám a dnes budeme na toto téma navazovat. Ve světě se nachází ohromné množství firem, které se tvorbou Transformers figurek zabývá, některé jen okrajově, některé v mnohem větším měřítku. V nadcházející době se můžeme těšit hned na několik fantastických Third Party novinek, které byste rozhodně neměli přehlédnout.

Firma Maketoys, která se specializuje hlavně na Generation 1 figurky určitě potěší fanoušky komiksové linie More Than Meets the Eye od IDW, nedávno totiž vydala pod názvem „Trash-talk“ figurku oblíbeného barmana/metalurga jménem Swerve. K Swervovi se dá dokoupit i populární zbraň „My First Blaster“, který by mohl být kompatibilní i s nově plánovanou figurkou Swerva od Hasbra. Nevýhodou této Third Party figurky je, že vychází pouze v dvojbalení s Cogwheelem (Gears), takže vyjde poněkud dráž.


Third Party

Další zajímavou figurkou je Azalea (Generation 1 Arcee) od Mastermind Creations, která by měla v dohledné době vyjít. Mastermind Creations vydali v minulém roce např. Sixshota (Terminus Hexatron). G1 Arcee nikdy neměla svou vlastní oficiální figurku, takže se fanoušci spoléhají často právě na Third Party firmy. MMC Arcee je inspirována komiksy od IDW, od své klasické předlohy se ale drasticky neliší. Na rozdíl od plánované figurky Arcee od Hasbra, která by se měla držet nejnovějšího komiksového designu, potěší také barevným schématem – bude klasicky růžová.


Third Party

Jednou z nejznámějších Third Party firem je bezpochyby iGear, který často vydává i doplňky a upgrady k figurkám (oblíbená je např. vyměnitelná hlava pro Kupa). V květnu by měli vydat řadu Generation 1 seekerů, tedy klasickou trojici Starscream, Thundercracker a Skywarp a coneheady (Dirge, Thurst a Ramjet), kteří se dají pořídit samostatně nebo hromadně ve dvou sériích.


Third Party

Posledním, ale rozhodně ne nejméně zajímavým počinem jsou Sharky od Unique Toys (o jejich dalším výtvoru – Mania King (Galvatron) jste si mohli přečíst dříve na tomto webu). Sharky jsou klasičtí Sharkticoni, které jste mohli vidět už ve filmu z roku 1986 a své předloze jsou velmi věrní. Dají se sehnat v balení po třech, liší se navzájem headsculptem, který je u každého člena této trojice odlišný a jeden z Sharkticonů se také od ostatních liší světlejším odstínem fialové.


Third Party

Jak vidíte, Third Party firmy nabízí rozhodně zajímavou sbírku postav z rozličných Transformers světů, ke kterým bychom se možná jinak ani nedostali. V budoucnu se po světě Third party figurek ještě určitě rozhlédneme a podíváme se, jaké novinky se na nás chystají!